Activităţi

Extraşcolare- Proiecte şi parteneriate

Festivalul Toamnei

Vineri, 21 octombrie 2022, locaţia de pe strada Câmpului.

Sport

Performanţă şi integrare şcolară prin sport

Parteneriat cu Academia de Baschet "Gheparzii"
Marţi, 4 octombrie 2022, trei echipe de elevi ai şcolii noastre, practicanţi ai baschetului, handbalului şi badmintonului, au efectuat antrenamente demonstrative coordonaţi de prof Elisabeta Dragoş (baschet), prof. Simina Neag şi Mircea Pirvu (handbal) şi prof.Nicolae Joldeş (badminton), dupa care şi-au provocat parinţii la un meci amical cu cadrele didactice din cadrul Scolii Gimnaziale "Iuliu Haţieganu".
Prezenţa inspectorului şcolar general adjunct, prof. Cristian Potora, a onorat evenimentul şi a subliniat sprijinul autoritaţilor inspre starea de bine şi sanatate a copiilor. Mai mult

Sport

Parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca

Municipiul Cluj-Napoca, în parteneriat cu 21 de unităţi de învăţamant preuniversitar din Municipiul Cluj-Napoca, implementează proiectul "Consolidarea capacităţii unităţilor de învăţăamant preuniversitar de stat din municipiul Cluj-Napoca în vederea gestionării situaţiei de pandemie generată de virusul SARS-COV-2 prin achiziţia de echipamente de protecţie medicală", Cod SMIS 143491, proiect co-finantat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020.

Ziua Lecturii

Ziua Naţională a Lecturii- 15 Februarie

Păstraţi liniştea! Aici se citeşte!
Azi toţi am citit!
Copii şi profesori am adunat în clase cărţile de suflet şi ne-am cufundat încet şi cu bucurie în lumile alternative descoperite prin citit. Am discutat apoi despre cărţi, am desenat, am scris scrisori autorilor şi personajelor îndrăgite- toate cu entuziasmul unor cititori pasionaţi!
Discuţiile prieteneşti cu scriitorul Horea Corcheş, care le-au dezvaluit copiilor din clasele a VII-a A şi a V-a B viaţa secretă a unui creator de lumi ficţionale, au adus şi ele magie zilei!

Ziua Lecturii

Întâlnirea cu scriitorul

Elevii din clasa a V-a au avut parte de o întalnire mult asteptata. Cartea "Olguţa şi un bunic de milioane", precum şi celelalte două volume care i-au urmat, au suscitat interesul copiilor. Astfel încat, după lectura lor serioasă, a venit şi momentul întâlnirii cu Alex Moldovan, autorul, şi Jozsef Vass, ilustratorul volumelor. Cum ajungi să fii scriitor?, De ce actiunea romanelor are loc în Cluj?, De ce Farid e un caine si nu o pisică?, Cum ajungi sa fii ilustratorul unei cărţi pentru copii? Sunt doar cateva dintre întrebarile cu care copiii din clasa a V-a B s-au pregătit pentru întalnire. A urmat apoi desenarea unor personaje si autografe pe cărţile pregătite din timp.

Intalnire scriitor

Impreună pentru siguranţa online a copiilor

Activitatea Impreună pentru siguranţa online a copiilor face parte din Proiectul educaţional derulat cu sprijinul Ministerului Educaţiei Nationale, coordonat de Organizatia Salvaţi Copii in parteneriat cu instituţiile judeţene: ISJ-CCD-CJRAE, DGASPC si IPJ. Scopul este de prevenire si informare, privind utilizarea internetului intr-un mod cat mai sigur, avand ca si grup ţinta elevii si părinţii din ciclul gimnazial.

siguranta online

Proiectul de educaţie ecologică "Reciclăm de nota 10!"

Începând din 2017, în prima parte a lunii mai am realizat în curtea şcolii tablouri de dimensiuni mari din zeci de mii de capace din plastic. A fost an de an o frumoasa sarbatoare, în care am învaţat sa lucram în echipa, sa ne bucuram şi sa conştientizam cât de importante sunt gesturile mici pentru mediul înconjurator. Apoi am facut donaţii catre comunitatea "Capace cu suflet". La cele 3 ediţii s-au folosit peste 60.000 de capace.

Parteneriat cu Asociaţia Christiana

Şcoala noastră are un parteneriat cu Asociaţia Christiana, care le oferă elevilor doritori sprijinul necesar, în vederea obţinerii de perfomanţe şcolare.

zero waste

Concursul de educatie ecologica: "Scoala Zero Waste"

Şcoala noastră participa la concursul de educatie ecologica "Scoala Zero Waste" care este este un concurs national de educatie ecologica si colectare selectiva destinat tuturor scolilor din invatamantul primar si gimnazial din Romania. Proiectul Scoala Zero Waste a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 in cadrul Galei Energy Globe Award Romania.

zero waste

Badmintonul în şcoli - Shuttle Time Romania

Sambata, 25 februarie 2017, în sala de sport a Scolii Gimmnaziale "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, 29 de profesori de educaţie fizica si sport din judeţul Cluj, au participat la "BWF Shuttle Time Teacher's Course", curs pentru profesorii ce doresc sa iniţieze elevii în badminton. Mai mult

badminton

53 de ani de performanţă în educaţie