Impreună pentru siguranţa online a copiilor

Activitatea Impreună pentru siguranţa online a copiilor face parte din Proiectul educaţional derulat cu sprijinul Ministerului Educaţiei Nationale, coordonat de Organizatia Salvaţi Copii in parteneriat cu instituţiile judeţene: ISJ-CCD-CJRAE, DGASPC si IPJ.

Scopul este de prevenire si informare, privind utilizarea internetului intr-un mod cat mai sigur, avand ca si grup ţinta elevii si părinţii din ciclul gimnazial.

ziua apei

Ziua mondială a apei

Elevii echipei participante la Concursul Naţional Scoala Zero, însoţiţi de colegii lor, au facut o vizită la Muzeul Apei, gazduit în cladirea primei staţii de pompare a apei subterane din 1898. In felul acesta a fost marcată Ziua Mondială a Apei. Elevii au avut parte de explicaţii interesante, au vazut modul în care funcţioneaza pompele care alimenteaza cu apa oraşul şi instalaţiile cele mai vechi ale Companiei de Apă Someş. Punctul de atracţie l-a constituit fantana arteziana cu motto-ul sau: "Apa este viaţă!"

ziua apei

Calatorii gastronomice si culturale

Proiectul educativ "Calatorii gastronomice si culturale" se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 17 ani. Activitatile se desfasoara in Hipermarket Cora, in doua ateliere educative concomitente: "Micul turist" (4-10 ani) si "Cartea din valiza" (11-17), in care copiii recomanda anumite carti scrise de autori din tarile respective, participa la parada de costume traditionale, asculta muzica specifica, plus degustari de mancaruri specifice. Cu fiecare calatorie copiii aduna km cu care participa la concursul "Cine calatoreste castiga".

css valid

Concursul de educatie ecologica: "Scoala Zero Waste"

Scoala noastra participa la concursul de educatie ecologica "Scoala Zero Waste" care este este un concurs national de educatie ecologica si colectare selectiva destinat tuturor scolilor din invatamantul primar si gimnazial din Romania. Proiectul Scoala Zero Waste a fost desemnat cel mai bun proiect al anului 2016 in cadrul Galei Energy Globe Award Romania.

css valid

Tulburările specifice de invătare (TSI)

In 19 septembrie 2017 a avut loc activitatea cu tema Tulburările specifice de invătare (TSI), dar care s-a extins asupra problematicii copiilor cu CES in general, organizată in cadrul şcolii Gimnaziale Iuliu Haţieganu Cluj-Napoca de către d-na prof. logoped dr. Ramona Lupu. La activitate au fost prezenţi: conducerea şcolii director prof. Gheorghe Vasile Berar, director adj. prof. Carmen Stănescu, Conf Univ Dr. Medic Primar Psihiatru de copii, şeful secţiei de Psihiatrie pediatrică Viorel Lupu, şefa Centrului de Sănatate Mintală Cluj Medic Primar neuropsihiatru de copii Daniela Laura Campean, profesor consilier şcolar Simona Moldovan precum şi un număr de aproximativ 30 de cadre didactice din cadrul şcolii.

ces

Badmintonul în şcoli - Shuttle Time Romania

Sambata, 25 februarie 2017, în sala de sport a Scolii Gimmnaziale "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, 29 de profesori de educaţie fizica si sport din judeţul Cluj, au participat la "BWF Shuttle Time Teacher's Course", curs pentru profesorii ce doresc sa iniţieze elevii în badminton.

css valid

Copyright © 2013 Şcoala Gimnazială Iuliu Haţieganu, Cluj-Napoca. Toate drepturile rezervate.