Ucenicii literari

Activitatea "Ucenicii literari", s-a desfăsurat în cadrul Programului National Scoala Altfel. Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, alături de doamnele profesoare Bia Emilia, Mihut Mihaela şi Moscovici Ionela s-au putut bucura de prezenta scriitorilor Gabriel Bota şi Silviu Buzan, de sfaturile si indemnul la lectură, au răspuns provocării de a scrie impreună o primă poezie.

scaltfelscaltfel

Experimente la Biologie

Elevii au realizat diverse experimente in Săptamana "Scoala Altfel" , de la radiografia mainii, punerea in evidenţa a efectelor cauzate de diverse lichide consumate asupra dinţilor, extragerea clorofilei, la activitatea inimii. Elevii au creat machete reprezentand cavitatea bucala din obiecte reciclabile şi au savurat "cavitatea bucală" realizată din măr şi bezele.

scaltfelscaltfelscaltfel

Educaţie financiară

Educaţie financiară- o activitate de nota 10 susţinută de clasa a IV a B in parteneriat cu Junior Achievement Romania. O experienţă de learning by doing care susţine dezvoltarea unui comportament financiar chibzuit.

scaltfelscaltfel

Lectura la Consiliul Britanic Cluj

Activitătile derulate la Consiliul Britanic Cluj urmăresc incurajarea interesului pentru lectura, inclusiv in limba engleză.

scaltfelscaltfel

Festivalul toamnei

Festivalul Toamnei, are ca scop sărbătorirea bogăţiilor şi recoltei anotimpului toamna. Copiii aduc pentru activitate cate un borcan din bunătăţile "puse pe iarnă" pentru a le impărţi cu colegii lor, pentru a explica modul de lucru şi ingredientele folosite la prepararea lor.

scaltfelscaltfel

Vizita la Baza Aeriană 71 "General Emanoil Ionescu", Campia Turzii

Elevii claselor Pregătitoare A si C au efectuat o vizită la Baza Aeriană 71 "General Emanoil Ionescu", Campia Turzii. Copiii au asistat la o activitate de simulare de zbor, au vizitat muzeul, s-au familiarizat cu o navă aeriană militară (avion MIG) şi un elicopter

scaltfelscaltfel

Poliţist pentru o zi

Activitatea clasei a III-a C a avut ca obiective :cunoaşterea şi respectarea normelor de protectie şi siguranta personala; imbunatatirea competentelor sociale, a celor de comunicare, cultivarea unei atitudini de respect pentru meseria de politist. Am vizitat laboratoarele care cerceteaza, ridica şi interpreteaza urmele din campul infractional. Copiii au fost amprentati şi fiecare a primit cate o" legitimatie " de politist pentru o zi cu amprenta personala. Seful Ipj Cluj, Mircea Rus, le-a vorbit copiilor despre activitatea de politist. Apoi am fost la laboratoarele antidrog, unde copiii au vazut mostre de droguri de mare risc şi la Brigada de Operatiuni speciale, unde li s-a povestit despre cum actioneaza aceasta brigada, au vazut armele şi echipamentul.

scaltfelscaltfel

Activitate la Sala de escalada "Gravity"

Elevii claselor Pregătitoare A si C au participat la diferite jocuri, concursuri si au invatat tehnici elementare de escalada. Pe tot parcursul şedinţei de caţarat au fost indrumaţi de instructori specializaţi şi au avut parte de jocuri interactive şi amuzante.

scaltfelscaltfel